• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Sarajevo Resort Osenik: Peti festival “Dani prijateljstva između arapskog i bosanskog naroda"

Petu godinu zaredom u turističko-rezidencijalnom kompleksu Sarajevo Resort Osenik upriličen je festival prijateljstva koji ima za cilj njegovanje prisnih odnosa građana iz arapskih zemalja sa Bosancima i Hercegovcima.

Ove godine festival traje od 17. do 20. augusta .Zamišljen je kao jedinstveni zabavni, kulturni, rekreativni, turistički i poslovni događaj i prilika za stvaranje jačih veza, ali i rušenje predrasuda.

Među posjetiocima Festivala prijateljstva su mnogobrojni domaći državljani, ali svake godine bude i arapskih, njemačkih i turista iz drugih zemalja.

Sarajevo Resort je turističko-rezidencijalno naselje otvoreno u oktobru 2015. godine, kapaciteta 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 230.000 kvadratnih metara s vještačkim jezerom površine 12 hiljada kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno više od 220 objekata.

Plan Sarajevo Resorta obuhvata i hipodrom, natkriveni bazen, restoran, sportske terene, supermarket kao i mnoge drugi prateće objekte. U projekat je do sada uloženo više od 30 miliona KM.