• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

RK Hadžići Interlogistic: "55 godina ponosa i slave"

Velike ambicije na domaćoj sceni

Novi izazovi u Evropi

Je li moguće ostvariti visoke ambicije i u novoj sezoni Premijer lige BiH ?, pitanje je koje se nametnulo danas prilikom posjete načelnika Općine Hadžići Hamde Ejubovića treningu rukometašica RK Hadžići Interlogistic.

Načelnik je rukometašice posjetio u dvorani KSIRC-a Hadžići u kojoj realiziraju jedan dio svojih treninga. Ove godine naš klub i naša sredina slavi 55 godina postojanja ženskog rukometa, a pored izazova u Premijer ligi BiH, očekuju ih mečevi u Kupu BiH, kao i na evropskoj sceni u okviru EHF Challenge Cup takmičenja.

“ Siguran sam da ćete u najmanju ruku ponoviti prošlogodišnji uspjeh i u sezoni koja je pred nama, boriti se za najveći plasman u Premijer ligi BiH. Nastup na evropskoj rukometnoj sceni je uvijek bio izazov za sve sportove i sve klubove. Hadžići su zvanično sredina u kojoj je odigran najveći broj evropskih utakmica kada je ženski rukomet u BiH u pitanju.

Nadamo se dobrim rezultatima i očekujemo da naš grad predstavite u najboljem svjetlu. Vi ste naši ambasadori. Naravno za bilo koji uspjeh pored dobre organizacije potrebna je i finansijska podrška koja sa naše strane neće izostati”, kazao je Ejubović.

Ono što posebno raduje, jeste činjenica da prvi tim igra Premijer ligu BiH, domaći i evropski kup dok mlada selekcija nastupa u Prvoj ligi FBiH.