• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

U četvrtak 8. sjednica Općinskog vijeća Hadžići, bira se novi predsjedavajući

Zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Hadžići Mujo Ibrica sazvao je 8. sjednicu Općinskog vijeća Hadžići za četvrtak 19.8.2021. godine u 10:00 sati. Sjednica ima osam tačaka dnevnog reda, a između ostalog bira se novi predsjedavajući Općinskog vijeća. Dosadašnji, Mirza Mušanović (SDA) je podnio zahtjev za prestanak mandata u Općinskom vijeću iz ličnih razloga, a upražnjeni mandat Centralna izborna komisija BiH je dodijelila sljedećoj kvalificiranoj kandidatkinji sa liste istog političkog subjekta Aidi Pehlivan (SDA).

 

Vijećnici će razmatrati i Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Hadžići za prvih šest mjeseci 2021. godine, Odluku o prodaji građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom Federalnom hidrometeorološkom zavodu, Informaciju o stanju poljoprivrede na području općine Hadžići, Informacija o unutrašnjoj organizaciji i stanju kadrova općinskih službi za upravu općine Hadžići.

Sjednica će se održati u prostorijama Multimedijalne sale Hadžići, Hadželi 225. Svi koji budu prisustvovali dužni su poštovati higijensko - epidemiološke mjere propisane naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.