• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Počeo saobraćati voz iz Pazarića do Sarajeva

Jutros u 8:25 minuta krenuo je brzi gradski voz koji će saobraćati na relaciji Pazarić-Sarajevo. Prije tri mjeseca održan je sastanak na kome su prisustvovali predstavnici vlade Kantona Sarajevo, direktor JP Željeznice FBiH te načelnici općina Hadžići, Ilidža i Novi Grad Sarajevo gdje su dogovoreni konkretnui koraci na uspostavljanju ove linije a sve s ciljem poboljšanja usluga javnog prevoza na području Kantona Sarajevo.

Promotivnoj vožnji prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar saobraćaja Adnan Šteta, generalni direktor JP Željeznice FBiH Enis Džafić načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović, načelnik općine Ilidža Nermin Muzur i načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić te predstavnici medija.

"Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će dosta kraće, a stanovnici ovih općina neće više morati mijenjati vrste javnog prijevoza. Sada imaju voz. U vozu će važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi. Ovo je pokazatelj da kada svi radimo zajedno i kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se riješavaju stvari", rekao je ministar Šteta.

“Uz zajedničku saradnju općina Hadžići, Ilidža i Novi Grad Sarajevo, Kantona Sarajevo te Željeznica FBiH danas je uspostavljena linija brzog gradskog voza na relaciji Pazarić-Sarajevo čime su građani sa područja Općine Hadžići dobili mogućnost udobnog i brzog prevoza do centra Sarajeva. I u narednom periodu sa svoje strane Općina Hadžići će učiniti sve kako bi naši građani imali sto kvalitetniji javni prevoz”, rekao je načelnik Ejubović.

Prema ranije planiranom rasporedu, voz će saobraćati sedam puta dnevno svakim danom iz oba smjera. Prvi polazak iz Pazarića će biti u 6:18 sati, a iz Sarajeva u 7:26 sati. Posljednja vožnja iz Pazarića bit će u 20:00 sati, a iz Sarajeva u 20:51.

 

 Red vožnje možete pogledati OVDJE