• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Sredstvima Općine Hadžići ponovo uspostavljene minibuske linije za Lokve, Ljubovčiće i Pazarić

Od danas građani Lokava, Pazarića i Ljubovčića ponovo mogu koristiti usluge minibusa preduzeća GRAS. Zahvaljujući sredstvima Općine Hadžići popravljena su dva vozila koja će saobraćati na linijama Hadžići-Ljubovčići-Pazarić te Hadžići-Lokve-Pazarić. Popravak vozila i nabavka novih dijelova koštala je blizu 7.000 KM. Vozila su na autobuskoj stanici u Hadžićima obišli v.d. direktor GRAS-a Senad Mujagić i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

- Ovim putem se zahvaljujem Općini Hadžići čijim sredstvima smo omogućili povratak dva minibusa. Posebno hvala načelniku Ejuboviću za izdvojena sredstva i što će nastaviti pružati podršku preduzeću GRAS kako bi u narednim danima riješili i druge probleme javnog gradskog prijevoza na području općine Hadžići. Kako sam i obećao na prošloj sjednici Općinskog vijeća Hadžići, autobusi koje je Općina kupila i koje je popravila, isključivo će voziti građane ove općine, kaže Mujagić.

- Pored opravke ova dva vozila investirat ćemo još dodatnih 7.000 KM u minibuski saobraćaj kako bi se u funkciju stavila još tri minibusa. Time ćemo kompletirati minibuski saobraćaj na našoj općini i smanjiti broj propuštenih vožnji na minimum. Iako nije naša nadležnost, mi ovim pokazujemo da nam je stalo da građani imaju dobar javni prijevoz i nastavit ćemo sa ovakvom vrstom podrške, poručio je Ejubović.

Minibuska linija Hadžići-Košćan-Mokrine biće normalizovana po okonačnju projekta sanacije klizišta u Mokrinama. Radovi na sanaciji bi trebali vrlo brzo početi.