• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Ambasador Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler: Hadžići su lokalna zjednica za primjer

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Johann Sattler boravio je jučer u Hadžićima gdje je posjetio privremeni prihvatni centar Ušivak. Tamo je svečano otvorio novi kutak za majke sa bebama i trudnice opremljen sa kupatilima, vešerajem, dnevnim boravkom i drugim propratnim sadržajem. Ovom događaju su prisustvovali i drugi visoki zvaničnici, direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić, šefica misije IOM-a u BIH, Laura Lungarotti, pomoćnik načelnika Općine Hadžići Sabahudin Kazić, UNHCR predstavnici i predstavnica iz Kantona Sarajevo.

Evropska unija je podržala uspostavljanje kutka za majke i bebe kako bi se unaprijedili postojeći sadržaji i osiguralo sigurno i mirno mjesto gdje porodice sa bebama i malom djecom kao i trudnice mogu obavljati higijenske potrebe, prati i peglati odjeću i provoditi mirno i kvalitetno vrijeme sa svojom djecom dok se brinu o njima. Također, objekat je prilagođen za djecu sa invaliditetom.

Prilikom ove posjete Sattler je naglasio kako je Općina Hadžići primjer za druge lokalne zajednice u BiH. Gospodin Kazić je ambasadoru uputio poziv za službenu posjetu Općini Hadžići kako bi se upoznao sa našim privrednim i turističkim potencijalima i mogućnostima ulaganja u našu lokalnu zajednicu. Prema riječima Kazića Općina Hadžići očekuje podršku kroz projekte EU4AGRI i EU4BUSINESS.