• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Poziv za podnošenje prijedloga liste kandidata za članove Savjeta mjesnih zajednica i kandidata za članove biračkih odbora i posmatrače

U skladu sa članom 8. Odluke o raspisivanju i provođenju izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica na području općine Hadžići ("Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 26/21), pozivamo Vas da na predviđenim obrascima dostavite Vaše prijedloge, kako slijedi:

 

  1. Obrazac 1a „LISTA KANDIDATA ISPRED POLITIČKOG SUBJEKTA;
  2. Obrazac 1b „LISTA KANDIDATA ISPRED MJESNE ZAJEDNICE“;
  3. Obrazac 1c „LISTA KANDIDATA ISPRED ZBORA GRAĐANA“;
  4. Obrazac 2 „“IZJAVA O PRIHVATANJU/ODBIJANJU KANDIDATURE“;
  5. Obrazac „SG1“ (za članove biračkih odbora);
  6. Obrazac „AP-1-PS“ (za akreditiranje posmatrača);
  7. Obrazac deponiranih potpisa ovlaštenih predstavnika.

 

Politički subjekti dostavljaju prijedloge za članove Savjeta mjesnih zajednica na obrascu „1a“, za članove biračkih odbora na obrascu „SG1“ (maksimalno jedan kandidat za birački odbor sa jednim zamjenikom kandidata za birački odbor po biračkom mjestu, kojih ima 19), te na obrascu „AP-1-PS“ akreditirane posmatrače uz obrazac deponiranih potpisa. (dokumenta pod rednim brojevima 1., 4., 5., 6. i 7.)

Mjesne zajednice dostavljaju prijedloge za članove Savjeta mjesnih zajednica na obrascu „1b“, za članove biračkih odbora na obrascu „SG1“ (maksimalno jedan kandidat za birački odbor sa jednim zamjenikom kandidata za birački odbor po biračkom mjestu, kojih ima 19), te na obrascu „AP-1-PS“ akreditirane posmatrače. (dokumenta pod rednim brojevima 2., 4., 5. i 6.)

Građani dostavljaju prijedloge za članove Savjeta mjesnih zajednica na obrascu „1c“, za članove biračkih odbora na obrascu „SG1“ (maksimalno jedan kandidat za birački odbor sa jednim zamjenikom kandidata za birački odbor po biračkom mjestu, kojih ima 19), te na obrascu „AP-1-PS“ akreditirane posmatrače. (dokumenta pod rednim brojevima 3., 4., 5. i 6.) Na obrascu „1c“ prva tri kandidata sa liste su obavezni ovjeriti svoj potpis u šalter Sali Općine Hadžići. Također ako građani podnose listu, prijedlog mora biti potpisan od najmanje 5% građana sa područja mjesne zajednice upisanih u centralni birački spisak shodno borju birača na biračkom mjestu iz Odluke o određivanju biračkih mjesta.

Prijedlog liste kandidata za članove Savjeta mjesne zajednice i kandidata za članove biračkog odbora i posmatrače dostavljaju se u pismenoj formi putem protokola Općine Hadžići, Općinskoj izbornoj komisiji, u periodu od 02.08-20.08.2021. godine u zatvorenim kovertama sa naznakom kontakt podataka predlagača (naziv, adresa, broj telefona i e-mail).

Molimo predlagače da prilikom predlaganja članova biračkih odbora vode računa da predloženi kandidati posjeduju izborno iskustvo (učešće u radu biračkih odbora sa izbornih procesa u ranijem periodu).

Također, molimo predlagače da prilikom predlaganja kandidata za članove Savjeta mjesnih zajednica (na obrascima 1a, 1b i 1c) vode računa da predloženi kandidati imaju prebivalište na mjesnom području za koje se kandidiraju, te da obavezno na predmetnim obrascima popune adresu ulice i broja na kojem ima prebivalište, shodno novim ulicama i brojevima, bez obzira da li je pristupio promjeni adrese u CIPS-u.

OIK Hadžići

Predsjednik

Eldar Proha, dipl.ecc.