• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Hadžićanka Alma Hrnjić, trostruka državna prvakinja!

Općinski načelnik Hamdo Ejubović upriličio je danas u zgradi Općine Hadžići prijem za ovogodišnju trostruku državnu prvakinju i reprezentativku Bosne i Hercegovine u atletici Almu Hrnjić.

Naša sugrđanka Alma je član Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo, a u 2021. godini ostvarila je odlične rezultate. U aprilu je postala seniorska prvakinja BiH na 10 000 m, a junu na državnom prvenstvu u Zenici postaje prvakinja u disciplinama 1500 m i 3000 m. Na Evropskom timskom prvenstvu na Kipru nastupala je za reprezentaciju u disciplinama 3000 m i 5000 m gdje je istrčala dva lična rekorda. Na Balkanskom seniorskom prvenstvu koje se održalo 26. i 27. juna u Smederevu, osvojila je bronzanu medalju u disciplini 3000 m.

Pored vanserijskog sportskog talenta Almu krasi izrazito lijep odgoj i skromnost. Student je na Univerzitetu "Dzemal Bijedić" u Mostaru, na Nastavničkom fakultetu, odsjek sport i zdravlje. Atletikom se bavi šest godina. Općina Hadžići je 2016. godine proglašava za najperspektivniju, a 2017. za najuspješniju sportiskinju. Do sada je zabilježila 10 nastupa za reprezentaciju BiH, od čega su tri Evropska timska prvenstva, Evropski kros, Balkanski kros i Balkanska prvenstva na stazi te Balkansko prvenstvo na 10 km na cesti. Almu trenira rekorder BiH u maratonu i 10 km, ikona BH atletike, Sead Kondo.

“Čestitamo Almi i treneru Kondi na dosadašnjim rezultatima i želimo im puno sreće u daljem radu. Ukoliko se ukaže prilika da Almi ponovo pomognemo kao lokalna zajednica to ćemo svakako učiniti. Ovom prilikom pozivam i društveno odgovorna preduzeća koja posluju na našoj općini da stanu iza ovakvih talenata i pomognu im u ostvarivanju vrhunskih rezultata. Sportisti su uvijek bili i ostali najbolji ambasadori zemalja iz kojih dolaze”, poručio je načelnik Ejubović.

Prilikom današnjeg prijema načelniku Ejuboviću je uručena zahvalnica za nesebičnu podršku i pomoć u ostvarivanju vrhunskih rezultata naše reprezentativke Alme Hrnjić