• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Načelnik Ejubović i ministar Šteta održali radni sastanak

Općinski načelnik Hamdo Ejubović sa saradnicima, primio je danas u zgradi Općine Hadžići ministra za saobraćaj Kantona Sarajevo Adnana Štetu i direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača sa saradnicima. Na sastanku je razgovarano o unaprjeđenju putne infrastrukture i javnog gradskog prijevoza na području općine Hadžići.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas imao priliku biti u Hadžićima i razgovarati sa načelnikom i njegovim saradnicima. Saradnja sa Općinom Hadžići je uvijek bila dobra, i u prvom dijelu moga mandata, i evo sada. Razgovarali smo o projektima koje smo radili prije i o projektima koje ćemo zajednički raditi u ovoj godini. Dotakli smo se i 2022. godine i svega onoga što nas čeka s obzirom da se radi o cestovnoj infrastrukturi, a to znači da se ranije moraju planirati određeni projekti. U svakom slučaju danas smo imali dosta dobrih zaključaka. U narednom periodu intenzivno će se raditi i graditi u Hadžićima“, poručio je Šteta.

Problem javnog gradskog prijevoza je prisutan širom Kantona Sarajevo, međutim u Hadžićima to je specifično i s pravom se može reći da naši građani najviše trpe.

„U završnoj smo fazi pokretanja voza na relaciji Hadžići-Željeznička stanica i to bi već trebalo biti u funkciji u drugoj polovini jula. Građani Hadžića će moći vrlo brzo, za nekih 25 minuta, doći do Grada, u brzom savremenom vozu opremljenim klimom, internetom itd. Svakako da ćemo se u budućnosti truditi i da ovaj autobuski i minibuski saobraćaj popravimo što je moguće više“, kaže Šteta.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović nakon sastanka je rekao kako mu je zadovoljstvo što je imao priliku razgovarati sa ministrom i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo te dogovarati nove zajedničke projekte.

„Danas smo govorili o poboljšanju putne infrasturkture, ali i o poboljšanju javnog gradskog prijevoza. Ministar nije konkretno govorio o ulicama, ali ja moram reći da se na našoj općini trenutno izvode radovi na četiri putne dionice koje se finansiraju sredstvima Direkcije za puteve KS. Dogovarali smo još dva projekta koja bi trebali kandidovati u novi Program rada Direkcije za puteve KS. Vrlo brzo će građani biti upoznati o kojim projektima je riječ.

Čuli ste od ministra da uskoro dobijamo liniju brzog voza Hadžići-Željeznička stanica. Iskoristio bih priliku da pozovem građane općine Hadžići da što više koriste ovaj vid prijevoza i da promijene svoje dosadašnje navike. Mi ćemo obaviti naš dio posla, a to je da stanica Hadžići i Binježevo budu uređene i spremene za prihvat putnika i brzog voza, a Vlada KS će subvencionirati karte isto kao što to rade za javni gradski prijevoz“, rekao je Ejubović.