• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Izgorila porodična kuća u Japalacima: Šestoro članova ostalo bez krova nad glavom

 

 

Porodična kuća Mustafić Hasana u Mjesnoj zajednici Tarčin , naselje Japalci, u potpunosti je jučer izgorila nakon što se zapalila, nešto prije 12 sati. Uzrok požara su najvjerovatnije loše elektroinstalacije. Požar su ugasili vatrogasci VD Tarčin i PVJ Hadžići, nije bilo povrijeđenih.

Bez doma je ostala šesteročlana porodica. Vatrena buktinja im je progutala sve što su imali.

Općinski načelnik Hamdo Ejubović poslao je danas svoje pomoćnike na lice mjesta kako bi našem sugrađaninu pružili svu neophodnu pomoć. U prvom redu, Općina će Mustafićima obezbijediti kvalitetan privremeni smještaj te sve što je potrebno od hrane, odjeće i pokućstva.

- Vatra je vrlo brzo planula. Gasili smo požar koliko smo mogli, ali nažalost buktinja je bila moćnija. Izgorjelo mi je sve osim djece. Zahvaljujem se načelniku Ejuboviću koji je danas poslao svoje pomoćnike i ponudio svu pomoć. Razgovarali smo i telefonom. Također hvala mojim komšijama i svim ljudima dobre volje koji su mi pritekli u pomoć, govori Hasan.

Općinski načelnik je također preuzeo obavezu da se kuća obnovi iz temelja te da Mustafići što prije usele u obnovljeni dom.