• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići donirala EKG aparat

Općinski načelnik gospodin Hamdo Ejubović sa saradnicima posjetio je JU Zavod Pazarić te tom prilikom ovoj Javnoj ustanovi uručio EKG aparat „EKG CARDIOVIT AT-102“ koji je Općina Hadžići nabavila za potrebe Medicinske službe, odnosno ambulante JU Zavoda Pazarić.

Načelnik Ejubović naglasio je da je prije svega ljudska a onda i institucionalna obaveza voditi brigu o ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju a s obzirom da je JU Zavod Pazarić smješten na području Općine Hadžići, podrška Hadžićana ljudima koji žive i rade u ovoj Ustanovi je za nas od velikog značaja.

„Već duži niz godina a u skladu sa našim mogućnostima, pružamo našu podršku korisnicima i uposlenicima Javne ustanove zavod Pazarić. Zaista nam je drago kada našom podrškom korisnicima i uposlenicima ove Ustanove omogućimo bolje uslove života i rada. Ovaj posao iziskuje dosta strpljenja, brige i humanosti te samo uz adekvatne uslove rada uposlenici će moći realizirati razvojne projekte koji ujedno znače bolji život i korisnicima“naglasio je Ejubović, dodavši da će Općina Hadžići i u budućnosti u skladu sa svojim mogućnostima pomagati Zavod.

Direktor JU Zavod Pazarić gospodin Samir Suljagić zahvalio se gostima iz Općine Hadžići na posjeti i uručenoj donaciji.

„JU Zavod Pazarić suočava se je sa mnogim izazovima a neki su posebno izraženi i pojavom pandemije, te u uslovima kada je izlazak korisnika iz Ustanove omogućen samo u određenim okolnostima. Mogućnost da pružimo internističke preglede u Ustanovi sa novim EKG aparatom je za nas od velikog značaja. Korisnici se sada ne moraju se izlagati dodatnoj prijetnji virusnom zarazom izlaskom iz Zavoda zbog obavljanja ovih pregleda“pojasnio je Suljagić, te je u znak zahvalnosti Općinskom načelniku uručio ručno rađeni dar korisnika JU Zavoda Pazarić.