• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Posjeta Načelnika Ejubovića kompaniji Tako d.o.o.

Na poziv direktora kompanije Tako d.o.o. Sarajevo gospodina Benjamina Kasumovića, Općinski načelnik gospodin Hamdo Ejubović obišao je danas objekat ovog preduzeća u Privrednoj zoni Hadžići gdje je u toku testna faza proizvodnje a nakon istalacije svih proizvodnih linija koje su planirane ovo preduzeće će zaposliti više od stotinu radnika.

Naime, preduzeće „Tako“ d.o.o. Sarajevo 2019. godine kupilo je od Općine Hadžići dvije lokacije u Privrednoj zoni Hadžići ukupne površine 6.069 metara kvadratnih na kojima je danas izgrađen reprezentativan objekat za prozvodnju prehrambenih proizvoda koji će naći mjesta kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

Načelnik Ejubović je prilikom posjete istakao da je razvoj privrede odnosno proizvodnje ključ razvoja svake lokalne zajednice a zahvaljujući aktivnostima Općine Hadžići na opremanju Privredne zone Hadžići u proteklim godinama danas u vremenu pandemije i sveopšte svjetske ekonomske krize u Hadžićima imamo sve više interesa kako domaćih tako i stranih investitora koji su našu lokalnu zajednicu prepoznali kao sigurno mjesto za ulaganje.“

Direktor kompanije Tako d.o.o. Sarajevo gospodin Benjamin Kasumović izjavio je „da će novoizgrađeni proizvodni objekat zahtijevati i nova radna mjesta. U prvoj fazi proizvodnje govorimo o 100 novozaposlenih, a ovisno od potreba tržišta, te daljnjeg razvoja kompanije rast će i broj zaposlenih. U Hadžićima smo pronašli idealnu lokaciju za realizaciju naše poslovne ideje te smo uz dobru saradnju sa Općinom Hadžići danas došli u ovu fazu da za kratko vrijeme izgradimo i opremimo našu proizvodno-poslovnu jedinicu“, poručili su iz preduzeća „Tako“ d.o.o. Sarajevo.