• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Otvorena Covid ambulanta u Hadžićima

Danas je u Hadžićima zvanično počela sa radom Covid ambulanta koja se nalazi u sklopu centralnog objekta Doma zdravlja Hadžići. Otvorenju su prisustvovali predstavnci JU Dom zdravlja KS, Doma zdravlja Hadžići i predstavnici Općine Hadžići.

Covid ambulanta će pružati preglede, laboratorijsko i RTG dijagnosticiranje, te savjetovanja pacijenata sa sumnjom na infekciju od Koronavirusa. Ovo je još jedan korak u borbi protiv pandemije u kojoj Općina Hadžići ima aktivno učešće.

“I ovaj put se Općina Hadžići rado odazvala pozivu da poboljša stanje zdravstvene zaštite naših građana. Primjetili smo da građani idu u Covid ambulantu na Ilidžu i tamo nailaze na velike gužve, a ako su bolesni da uz to veoma dugo čekaju. Stoga smo se rado odazvali pozivu JU Dom zdravlja KS da sa svoje strane finansiramo što se od nas traži i opremimo prostor za Covid ambulantu. Naravno, ovom prilikom se zahvaljujem i preduzeću Bosman koje je doniralo kontejner koji se nalazi ispred Covid ambulante u kojem će se vršiti prijemi. Bosman se u ovom teškom periodu pokazao kao društveno odgovorna firma. Općina Hadžići nikada nije propustila priliku da poboljša zdravstveni sistem iako to nije naša nadležnost. Tako smo pravili i opremali ambulante, opremali laboratorije, utopljavali objekte nabavljali sofisticiranu medicinsku opremu i aparate. Tu praksu ćemo nastaviti i u budućnosti”, kazao je načelnik Hamdo Ejubović.