• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu pčelinjih društava sa pčelarskom opremom

Općina Hadžići u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Muslim Aid“ Sarajevo raspisuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu 100 pčelinjih društava sa pčelarskom opremom. Projekat sufinansiraju Općina Hadžići, Humanitarna organizacija „Muslim Aid“ Sarajevo i krajnji korisnik. Svakom korisniku dodjeljuje se 10 pčelinjih društava (pet u 2021. godini, a pet u 2022. godini) sa dodatnom opremom za bavljenje pčelarstvom (košnice sa tri nastavka, satne osnove, matične rešetke, inox vrcaljka i ostali repromaterijal). Pravo na učešće u Projektu imaju prioritetne kategorije stanovništva - nezaposlene osobe ili osobe sa minimalnim primanjima sa područja općine Hadžići koje posjeduju zemljište i parcele za smještaj pčelinjaka.

 

Pravo na dodjelu pčelinjih društava i opreme nemaju lica koja su dobila ovakvu ili sličnu donaciju iz oblasti poljoprivrede od Općine, nadležnih ministarstava, humanitarnih i drugih organizacija u posljednjih pet godina. Pravo učešća nemaju lica koja u svome vlasništvu ili u vlasništvu članova domaćinstva imaju više od 10 košnica pčela. Pravo učešća nemaju članovi uže porodice zaposlenika „Muslim Aid“ Sarajevo i Općine Hadžići.

Obrasci zahtjeva za prijavu sa pripadajućim izjavama i kućnom listom mogu se preuzeti na info pultu Općine Hadžići ili na web stranici Općine Hadžići. Popunjenu prijavu na javni poziv zajedno sa potrebnom dokumentacijom predati u zatvorenoj koverti na protokol u Šalter Sali Općine Hadžići sa naznakom „Za javni poziv za dodjelu pčelinjih društava i opreme“, a rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana, od dana objavljivanja javnog poziva na oglasnoj ploči Općine Hadžići i službenoj web stranici Općine Hadžići.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, finansije i inspekcijski nadzor Općine Hadžići, kancelarija broj 204, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati. Nepotpuna, neuredna, netačna i neblagovremena dokumentacija neće se uzimati u razmatranje. Javni poziv ostaje otvoren do 23.03.2021. godine do 16:00 sati.

 

Tekst javnog poziva sa općim i posebnim uslovima,potrebnom dokumentacijom i uputstvom za prijavu preuzmite ovdje.

 

Obrazac za prijavu na javni poziv preuzmite ovdje.

 

Izjavu preuzmite ovdje.