• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Održan redovni sastanak sa direktorima osnovnih škola

Na incijativu Službe za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Hadžići jučer je održan redovni radni sastanak sa direktorima osnovnih škola sa područja općine Hadžići. Govorilo se o aktuelnoj problematici pri realizaciji nastavnog procesa u uslovima proglašene pandemije.

U fokusu je bilo očuvanje zdravlja učenika te obaveza poštivanja preporuka i svih preventivnih mjera nadležnih institucija. Također se govorilo o materijalno-tehničkoj opremljenosti učenika u cilju adekvatne i pravovremene realizacije online nastave.

U praćenju i nabavci potrebne opreme za rad te podizanju kvalitete online nastave uključeni su svi relevantni subjekti počevši od Ministarstva obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo, Općine Hadžići, Vijeća roditelja matičnih škola, Vijeća roditelja Kantona Sarajevo, JP BH Telecoma, privrednih subjekta i građana.

Matične škole su kompletnu informatičku i učioničku opremu ustupile na upotrebu učenicima u cilju omogućavanja realizacije kvalitetnog nastavnog procesa. Nadležna služba i menadžment škola redovno ostvaruju kontakte sa nastavnicima. Zaključeno je da će se komunikacija između svih relevantnih subjekata nastaviti s ciljem što uspješnijeg okončanja školske 2019/20. godine. Općina Hadžići je putem nadležne službe pokrenula postupak nabavke odgovarajuće opreme radi kvalitetnog praćenja nastave za određeni broj učenika, a prema iskazanim potrebama od strane četiri osnove škole i Srednjoškolskog centra Hadžići. Shodno dosadašnjim uputama Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Interna evaluacija i Eksterna procjena znaja za učenike III i VI razreda neće biti realizovana u školskoj 2019/20.godini.

Upis učenika u I razred osnovne škole realizira se svakodnevno putem e-mail komunikacije i trajat će do 30.04.2020.godine.