• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Studenti i učenici preuzeli ugovore o stipendiranju

U zgradi Općine Hadžići danas je upriličena svečana dodjela ugovora o stipendiranju studenata i učenika u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini.

Studente i učenike su dočekali v.d. pomoćnik načelnika u Službi za opću upravu Mr. Aziz Đozo, pomoćnik načelnika u Službi kabineta općinskog načelnika Mr. Sabahudin Kazić te stručni savjetnik za obrazovanje u Službi za opću upravu Šefkija Džeko.

Općina će u 2021. godini stipendirati ukupno 137 stipendista i to 75 studenata i 62 srednjoškolca. Stipendija za srednjoškolce iznosi 50 KM, a za studente 100 KM mjesečno i isplaćivat će se 10 mjeseci akademske odnosno školske (nastavne) godine.

„Izdvajanjem sredstava za stipendije Općina nastavlja sa ulaganjem u obrazovanje jer je to ulaganje u našu budućnost. Nadamo se da će ovaj naš doprinos biti jedan od inputa da svoje buduće stečeno znanje i stručnost upotrijebite ovdje, na području općine Hadžići ili pak u našoj domovini. Općina će i dalje istrajati u obezbjeđenju sredstava nadarenim studentima i srednjoškolcima, posebno iz porodica gdje se školuje troje i više djece“, kazao je Đozo.