• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općinsko vijeće Hadžići: Dodijeljena Općinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima

U Hadžićima je danas održana 4. redovna sjednica Općinskog vijeća Hadžići kojom je predsjedavao Mirza Mušanović. Na dnevnom redu je bilo 18 tačaka koje su vijećnici razmotrili i usvojili kroz tri sata zasjedanja. Vijeće je usvojilo ovogodišnje prijedloge za dodjelu Općinskih priznanja.

Šestomartovska plaketa, kolektivna, dodijeljena je Udruženju planinarsko-sportsko društvo „Brezovača- Hadžići“za značajan doprinos u promoviranju općine Hadžići u oblasti sporta i razvoju amaterizma. Šestomartovska plaketa, pojedinačna, dodijeljena je Asimu Merdanoviću i Hazim ef. Emši za poseban doprinos u odbrambeno - oslobodilačkom ratu 92-95 i društvenom angažmanu.

Zahvalnica Općine Hadžići, kolektivna, dodijeljena je Top Tim Tri d.o.o. Hadžići, Udruženju za sport i rekreaciju „Fitness centar Dynamic“ Hadžići i Gulf Real Estate za doprinos u promoviranju općine Hadžići u oblasti privrede. Pojedinačna Zahvalnica Općine Hadžići dodijeljena je Midhatu Mehremiću, Adnanu Baliću i Enisi Telarević.

Posebno počasno prizanje “Prijatelj Hadžića” pripalo je Elviru Kazazoviću za doprinos u promoviranju općine Hadžići u oblasti obrazovanja i unapređenju uvjeta rada obrazovnih ustanova.

Većinom glasova vijećnici su usvojili set prostorno-planskih akata i to odluke o pristupanju izradi planova parcelacije za stambena naselje “Osenik 1”, “Pazarić 2” , “Tarčin 2 i 3”, “Tarčin 5”, “Luke” i “Drozgometva”. Usvojene su odluke o usvajanju i provođenju regulacionih planova za stambena naselja “Ušivak“,”Musići”, “Olimpik 1” i “Olimpik 2”. U konačnici vijećnici su ovim usvajanjem stvorili uslove da odgovarajuća Općinska služba krene u izdavanje blizu 200 urbanističkih saglasnosti te da se ostvari finansijska dobit. Sav prihod od ovih projekata bit će uložen u infrastrukturne projekte na području općine Hadžići čime će se poboljšati uslovi života naših građana.

Vijećnici su usvojili i Odluku o načinu i uslovima prodaje građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje u Privrednoj zoni Hadžići. Radi se o prodaji četiri lokacije ukupne površine 15.013m2 za što će Općina Hadžići uprihodovati preko 1,5 miliona KM. I ova sredstva će putem infrastruktrunih projekata biti ponovno uložena u lokalnu zajednicu.

Vijeće je još usvojilo i izvještaje o radu Pravobranilaštva, pripremi i provođenju Lokalnih izbora te izvještaj o radu organa mjesnih zajednica na području općine Hadžići.