• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

U 2020. godini 67 građana zatražilo besplatnu pravnu pomoć

U Službi za opću upravu društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Hadžići još od 1999. godine egzistira besplatna pravna pomoć, izuzev u krivičnim stvarima te veoma složenim predmetima koji iziskuju obradu duže vrijeme. Za pružanje besplatne pravne pomoći u toku 2020. godine obratilo se 67 građana s područja općine Hadžići. Pravni tim Općine  je dao 36 pravnih savjeta i 9 podnesaka te sastavio 22 žalbe.

Poslovi pružanja besplatne pravne pomoći, obuhvataju naročito: davanje pravnih savjeta,sastavljanje i obradu podnesaka ( zahtjevi, molbe, tužbe, odgovori na tužbe, prijedlozi u vanparničnom i izvršnom postupku, žalbe, prijave, prigovori i sl.), sastavljanje i obradu isprava (ugovori gdje nije potrebna notarska obrada) predstavki i sl.

Besplatan pristup pravnoj pomoći mogu ostvariti građani s područja općine Hadžići. Uglavnom oni koji su prema slobodnoj procjeni slabog imovnog stanja te posebno kada je u pitanju zaštita interesa malodobne djece.

Prijem stranaka vrši se utorkom i četvrtkom od 09:00 do 11:00 sati u sobi br.102 na I spratu zgrade Općine Hadžići prijavom potrebe na recepciji. Predhodni termini i dani nisu strogo određeni, stranka se može obratiti u hitnim slučajevima svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati putem info telefona u holu zgrade Općine pozivom lokala 144 ili pozivom na fiksni telefon 033/475-942. Upiti iz oblasti građanskih stanja (upisi u matične knjige) mogu se slati i na e-mail adresu: opcauprava@hadzici.ba.