• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Mirza Mušanović je novi predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići

Novi predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići je vijećnik Mirza Mušanović (SDA). Ovo je odlučeno na danas održanoj 34. sjednici Općinskog vijeća Hadžići. Sjednica je održana u Multimedijlanoj sali, a prisustvovalo je 26 vijećnika.

Većinom glasova usvojena je Odluka Centralne izborne komisije BiH o prestanku vijećničkog mandata gospodina Adija Kalema (SDA), dosadašnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Mandat je ovom Odlukom dodijeljen sljedećem kvalificiranom kandidatu sa liste istog političkog subjekta Belmi Horman Ismić.

Adi Kalem je podnio ostavku na mandat vijećnika zbog ličnih razloga. Vijećnici su na dnevnom redu imali 17 tačaka, a razmtatrali su i usvojlili njih 15.

Informacija o aktivnostima KJP „Sarajevo – šume“na području općine Hadžići i Informacija o stanju zdravstvene zaštite na području općine Hadžići povučene su sa dnevnog reda zbog nedolaska predstavnika ovih institucija. Izvršenje Budžeta Općine Hadžići za 2019. godinu ostvareno je u iznosu 18.072.715,63 KM i ovo je najuspješnija godina do sada, a što je rezultat zajedničkog rada Općinskog načelnika i Općinskog vijeća.

Vijećnici su većinom glasova usvojili ovu informaciju. Razmatrana je i usvojena Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene po 1m² korisne površine na području općine Hadžići.Nova cijena iznosi 950.00 KM.

Načelnik Šeste policijske uprave, čiji je sastavni dio Policijska stanica Hadžići, Nisad Ajanović predočio je vijećnicima Informaciju o stanju sigurnosti na području općine Hadžići za 2019. godinu. Analizirajući pokazatelje kriminaliteta, JRiM i sigurnosti saobraćaja u izvještajnom periodu može se konstatovati da je bezbjednosna situacija na području koje pokriva PS Hadžići na zadovoljavajućem nivou.

Još su razmatrane i usvojene slijedeće tačke: Informacija o ugroženosti teritorije općine Hadžići minsko – eksplozivnim i neeksplodiranim ubojnim sredstvima, Informacija o dodjeli stipendija za školsku 2019/2020. godinu, Odluka o utvrđivanju bazne cijene za određivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta na području općine Hadžići,

Odluka o definisanju prijedloga školskih područja za javne ustanove, osnovne škole na području općine Hadžići, Odluka o dopuni Odluke o evidenciji ulica čiji se obuhvat nalazi u dva ili više naseljenih mjesta, Odluka o pristupanju izradi Plana parcelacije Stambeno naselje „Lokve“,Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Donji Hadžići II – III Garovci“ te Informacija o dodjeli stipendija za školsku 2019/2020. godinu