• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Sedam državnih prvaka u atletici za 2020. godinu nagrađeno sa 4.000 KM

Sedam državnih prvaka u pojedinačnim kategorijama Atletskog kluba Sarajevo-sekcija Hadžići predovođenih trenerom Muhamedom Fisovićem posjetili su danas Općinu Hadžići i Općinskog načelnika Hamdu Ejubovića. Prijem za naše atletičare upriličen je povodom najuspješnije otvorene atletske sezone. Hadžićani su u 2020. godini osvojili sedam pojedinačnih zlatnih medalja u kategorijama skok u dalj, 1500 stipl, štafeta 4x100, štafeta 4x400 te jedno seniorsko zlato u višeboju. Povrh toga naši atletičari su na kantonalnom nivou osvojili šest zlatnih medalja, tri srebrene i pet bronzanih.

“Iza nas je najuspješnija atletska godina. Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili. Istakao bih da smo postali seniorski i juniorski prvaci za žene, viceprvaci u muškoj kategoriji, viceprvaci u kategoriji mlađih juniora te prvaci za mlađe juniorke. Ovo je rezultat dugogodišnjeg napornog rada, kako trenera kluba tako i djece i njihovih roditelja. Sada je došlo vrijeme da ubiremo plodove. Svakako da rezultati ne bi bili mogući da nemamo dugogodišnju podršku lokalne zajednice na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem. Iz tog razloga danas smo posjetili načelnika te mu uručili prigodno priznanje za podršku koju nam je pružio”, kazao je Muhamed Fisović.

Državni prvaci u atletici su: Omar Dupovac, Danis Fejzić, Ahmed Bandić, Edin Šehović, Isabela Cemo, Almina Selimović. Posebno treba istaći zlato Adne Čomor koja je državni prvak u sedmoboju sa samo 15 godina u seniorskoj konkurenciji. Kantonalni prvaci su: Uma Korić, Edin Šehović, Ahmed Bandić, Lana Bartula, Vedad Telarević i Ejla Tulić.

“ Presretan sam kada vidim kakve rezultate su ostvarili naši atletičari u 2020. godini. Čestitam svima, treneru Fisoviću i ponosnim roditeljima djece. Ovo je jedan od najboljih načina promocije naše općine. Mi tradicionano infrastrukturno i finansijski pratimo uspjehe naših sportskih kolektiva. Atletski klub Sarajevo-sekcija Hadžići zaslužuje poseban atletski poligon koji ćemo izgraditi. Već sada broje blizu 100 članova i respektabilan su sportski kolektiv. Ovaj velliki rezultat ćemo nagraditi sa 4.000 KM kao pomoć u daljem radu”, kazao je Ejubović.

Atleski klub Sarajevo- sekcija Hadžići okuplja našu omladinu osmu godinu zaredom. Kroz klub je prošlo više od 2.000 dječaka i djevojčica koji su krenuli od “kids atlelitike” da bi se dalje usavršavali kroz 20 atletskih disciplina. Kroz hadžićku sekciju je prošlo i 17 reprezentativaca BiH.

Pored državnih atletskih takmičenja naši sportisti nastupaju i na međunarodnim mitinzima (Hrvatska,Srbija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka).