• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Visoko steone junice: Dodjeljeni ugovori za treću grupu odabranih korisnika

U zgradi Općine Hadžići danas je zvršeno potpisivanje i dodjela ugovora sa posljednjom, trećom, grupom odabranih korisnika koji su zadovoljili kriterije Javnog poziva za dodjelu visoko steonih junica na području općine Hadžići putem sufinasiranja.

Podsjećamo, projekat su sufinansirali Općina Hadžići i Humanitarna organizacija Muslim Aid Sarajevo 80 % i krajnji korisnik sa 20 % od nabavne cijene steonih junica. Služba za privredu, finansije i inspekcijski nadzor Općine Hadžići sačinala je listu od 30 odabranih korisnika. Na Javni poziv se prijavilo 56 osoba od kojih je 30 ispunilo tražene uslove. Ugovore sa Općinskim načelnikom Hamdom Ejubovićem danas su potpisali: Golubić Dževahid, Golubić Nedžad, Katkić Adem, Katkić Mujo, Rahmanović Abid, Bajrić Suada, Drina Amir, Koro Husein, Vatrić Ramiza i Smajkan Mejra.

 

Cijena jedne visoko steone junice iznosi 3.720 KM. Ukupna vrijednost projekta iznosi 110.000 KM. Općinski načelnik je kazao kako će od iduće godine Općina Hadžići značajno povećati izdvajanja za podšku poljoprivredi.

„Prije svega želim da se zahvalim svima koji su se prijavili na ovaj projekat jer ste vi na ovaj način povećali stočni fond na našoj općini. Pred nama je ekonomska kriza prouzrokovana COVID-om 19 u kojoj će vrlo važno biti sve ono što sami proizvedemo. S toga smo i pokrenuli akciju jačanja poljoprivrede kroz razne projekte počev od plastenika, motokultivatora, motokopačica, sjemenskog materijala pa sve evo do podjele visoko steonih junica. Planiramo da u narednoj godini znatno povećamo izdvajanja za poljoprivredu“, poručio je Ejubović