• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići pomogla Košarkaški savez BiH sa 5.000 KM

S prvim danima 2020. godine košarkaška selekcija BiH je dobila direktora reprezentacije. Riječ je o Samiru Avdiću, legendarnom kapitenu našeg nacionalnog tima i višestrukom učesniku evropskih prvenstava, koji je tokom bogate karijere nastupao u najjačim ligama Starog kontinenta. Bivši as Bosne, Unicaje i Tofasa danas je posjetio Općinu Hadžići gdje je načelniku Hamdi Ejuboviću u znak zahvalnosti za podršku uručio dres reprezentacije.

“ Sve općine Kantona Sarajevo su pomogle realizaciju projekta kvalifikacijskog perioda u novembru gdje muška i ženska reprezentacija igraju svoje utakmice. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ejuboviću i kompletnoj lokalnoj zajednici u ime Košarkaškog saveza BiH što su prepoznali naš rad i što učestvuju u realizaciji ovog vrlo važnog projekta kako za žensku tako i za mušku reprezentaciju”, kazao je Avdić.

Općina Hadžići pomogla je Košarkaški savez BiH sa 5.000 KM.

“Uvijek smo podržavali dobre ideje i dobre projekte, a sa velikim zadovoljstvom pomažemo sport, pogotovo vrhunski koji nas predstavlja u svijetu. Žao mi je što finansiranje reprezentacije nije riješeno na državnom nivou”, istakao je Ejubović.

Podsjećanja radi Bosna i Hercegovina se u kvalifikacijama za kontinentalna prvenstva u novembru 2020. i februaru 2021. godine nalazi u grupi sa Grčkom, Latvijom i Bugarskom. Nakon dva odigrana kola naši košarkaši imaju polovičan učinak, pobjedu nad Latvijom i poraz od Grčke.