• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Lokalni izbori 2020: Poziv za glasanje putem mobilnog tima

Pozivaju se građani da dostave podatke o licima koja su zbog starosti, bolesti ili invaliditeta vezani za svoje domove, a koji bi putem mobilnog tima željeli glasati na predstojećim Lokalnim izborima zakazanim za 15.11.2020. godine.

Općinska izborna komisija Hadžići obavještava građane općine Hadžići da je u cilju pripreme i provođenja Lokalnih izbora 15.11.2020. godine i izrade Izvoda iz konačnog Centralnog biračkog spiska za birače koji su vezani za svoje domove, zbog starosti, bolesti ili invaliditeta, uputila zahtjev za dostavu podataka o navedenim licima JU Kantonalni centar za socijalni rad - Služba socijalne zaštite općine Hadžići, kako bi na osnovu dostavljenih podataka, te izražene volje ovih birača da na dan izbora glasaju u svojim domovima (što se utvrđuje izjavom birača), mogla sačiniti gore navedeni Izvod.

Također, pored nevedene izjave birača da želi na dan izbora da glasa u svom domu, potrebno je dostaviti i medicinsku dokumentaciju, koja će zajedno sa izjavom biti sastavni dio dokumentacije koja će se proslijediti Centralnoj izbornoj komisiji BiH u cilju obrazloženja potrebe glasanja birača putem mobilnog tima.

Podaci koji se dostavljaju su: ime, prezime, ime oca, JMBG, broj lične karte, puna adresa prebivališta, odnosno boravišta za raseljena lica, broj telefona i medicinska dokumentacija.

Predmetni podatci mogu se dostaviti na adresu Općinske izborne komisije Hadžići, putem pisarnice Općine Hadžići (Općinska izborna komisija Hadžići - ulica: Hadželi 114, 71240 Hadžići) ili sceniranu na mail: izborna@hadzici.ba, najkasnije do 05.10.2020. godine od 16,00 sati.

Napominjemo da bez svih traženih podataka nećemo biti u mogućnosti izvršiti potrebne radnje provjere i sačinjavanja Izvoda iz konačnog Centralnog biračkog spiska za birače koji su vezani za svoje domove, zbog starosti, bolesti ili invaliditeta, a shodno tome navedena lica neće moći ostvariti biračko pravo putem mobilnog tima, nego isključivo putem redovnog biračkog mjesta.

Poziv preuzmite ovdje.

Izjavu za glasanje putem mobilnog tima preuzmite ovdje