• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Bezrezervna podrška Udruženju za traženje zarobljenih i nestalih iz Hadžića

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović posjetio je danas Udruženje za traženje zarobljenih i nestalih iz Hadžića. Prostorije Udruženja su renovirane i opremljene novim kancelarijskim namještajem i informatičkom opremom za što je Općina izdvojila 7.000 KM.

Predsjednica Udruženja Mevlida Hadžihasanagić i sekretar Ferida Nišić su se zahvalile načelniku Ejuboviću na bezrezervnoj podršci koju dobijaju svih ovih godina obavljajući težak i bolan posao pronalaska naših najmilijih.

“Ovom Udruženju smo na raspolaganju bez ograničenja. Tako je bilo svih ovih godina. Sve ćemo učiniti što je u našoj moći da se nađu kosti naših najmilijih, da se dostojno sahrane i da porodice dobiju kakav takav duševni mir. Danas smo između ostalog razgovarali kako da ubrzamo procese i kako da rješavamo jedan od najvećih problema, a to je otkrivanje grobnica. Kako proces ide dalje sve je teže doći do lokacija i informacija”, kazao je načelnik Ejubović.

Na području općine Hadžići do sada je ekshumirano 130 nestalih osoba. Ekshumirane su iz masovnih i pojedinačnih grobnica sa 63 lokacije. Srpsko-crnogorski agresor je iza sebe ostavio 10 masovnih grobnica, dvije zajedničke i desetine pojedinačnih. U Bosni i Hercegovini se još uvijek traga za 7.210 nestalih osoba. Među njima su i 74 osobe iz Hadžića.