• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Načelnik Ejubović nagradio RK Hadžići sa 5.000 KM

Osvajanjem Kupa BiH, petog u historiji, rukometašice Hadžića na najbolji način su završile prekinutu sezonu 2019/20. Hadžićanke su na završnom turniru na najljepši način najavile nadolazeću takmičarsku sezonu, u kojoj će mnogima biti među glavnim favoritima za osvajanje prvog mjesta u Premijer ligi. Popularne "lisice" odigrale su fenomenalan završni turnir u Hadžićima. Prvo su u polufinalu savladale ekipu Krivaje (34:22), da bi onda u reprizi prošlogodišnjeg finala pobijedile ekipu Gruda 34:31. Tim povodom djevojke je danas primio načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović. Klubu je uručena donacija od 5.000 KM.

“Još jednom vam čestitam na ovom sjajnom rezultatu. Ova lokalna zajednica je ponosna na vas. Sa naše strane mi smo učinili sve da vam obezbijedimo optimalne uslove, a vi ste to vratili gradu na najbolji mogući način. Siguran sam da ćemo u vremenu koje je pred nama zajedno postići još bolje uspjehe”, kazao je načelnik Ejubović.


„Ovaj rezultat je uzročno-posljedični. Djevojke manje više znaju da je ova susretljivost i otvorenost Općine Hadžići naš garant da mi možemo smjelo planirati. Evo nakon pet godina teškog rada došli smo do ovoga trofeja. Ostaje nam žal što naše omladinske kategorije nisu također osvojile pehar jer smo izgubili dva finala u kadetskoj selekciji mada i to držimo za veliki uspjeh. Nemoguće je napraviti ovaj rezultat bez podrške Općine. Znamo koliko druge lokalne zajednice ulažu u sport. Činjenica je da Općina Hadžići izdvaja 70.000 KM godišnje za naše funkcionisanje. Dakle, mnogo više nego što izdvajaju sportski centri poput Goražda, Tuzle, Mostara, Banja Luke ili Brčkog. Mi smo u top vrhu i još jednom hvala Općini Hadžići i načelniku Ejuboviću. Vi ste ispružili ruku mi smo to vratili kroz ovaj rezultat“, kazao je predsjednik RK Hadžići Muhamed Čović.

„Hvala Općini. Ovo nisu samo naši rezultati nego su i vaši. Bez podrške načelnika i grada mi ne bi imali ništa“, istakla je trener ekipe Alma Hadžović Čehajić.

Nakon kratkog odmora, pulenke Alme Hadžović Čehajić će se u potpunosti okrenuti Premijer ligi, koja bi po mnogima trebalo da bude jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Neprikosnovene Gruđanke će u novu sezonu ući sa izmijenjenim i dosta podmlađenim sastavom. To će pokušati iskoristiti naš tim te Borac, koji je odradio najbolji prelazni rok, a tu je uvijek i Izviđač.