• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Hadžići: U školu krenulo 225 prvačića

Danas je počela nova školska godina. Zbog epidemije koronavirusa bit će bez sumnje specifična puna izazova, straha i neizvjesnosti. U školske klupe vratili su se učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, dok će učenici petog, šestog, sedmog, osmog i devetog razreda nastavu pohađati online, kao i srednjoškolci.

Na području općine Hadžići u četiri osnovne škole krenulo je 225 prvačića. Kao i svake godine Općina Hadžići je za sve prvačiće obezbijedila rukaske i školski pribor. Prvog dana u školu dolaze samo učenici prvih razreda srednjih škola, nakon čega će nastavu pratiti online.

Nastava će se odvijati u manjim grupama, uz provjetravanje prostorija, dezinfekciona sredstva, fizičku distancu i nošenje maski. Učenici s hroničnim oboljenjima i učenici koji u svojim domaćinstvima imaju osobe iz rizičnih skupina nisu u obavezi pohađati redovnu nastavu u školi, a za njih će biti osigurana online nastava.

Online nastava će se održavati u skladu s metodologijom realizacije online nastave, smjernicama za praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje učenika tokom online nastave, smjernicama za izradu digitalnog obrazovnog sadržaja za osnovne i srednje škole. Časovi su skraćeni na 30 minuta, a odmori će trajati samo pet minuta.