• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Šta je dogovoreno na jučer održanoj sjednici Vlade KS u Hadžićima?

Vlada KS 28. redovnu sjednicu održala je u sali Općine Hadžići, a premijer Mario Nenadić i ministri razgovarali sa načelnikom Općine Hamdom Ejubovićem o infrastrukturnim i drugim projektima na području ove općine.
✅Ministarstvo saobraćaja KS realizira i planira realizirati projekte u vrijednosti 4 miliona KM. Pored rekonstrukcije putne infrastrukture, razgovarano je i o nabavci novih devet minibusa za poboljšanje javnog prijevoza u ovoj lokalnoj zajednici, koji bi trebali biti u prometu do septembra.
✅U svrhu izgradnje putne infrastrukture u poslovnoj zoni Hadžići, Ministarstvo privrede iz budžeta za ovu godinu izdvojilo je 200.000 KM.
✅Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo izdvojilo je 500.000 KM za realizaciju projekata sanacije Doma Tarčin, izgradnje igrališta u Pazariću, kao i sanacije dvorane u Kulturno-sportskom centru Hadžići.
✅Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture izdvojilo je 780.000 KM za implementaciju projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na području ove općine.