• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obavještenje

Obavještavaju se korisnici vodosnabdijevanja naselja Miševići da je zbog izuzetno hidrološki nepovoljnog perioda i povećane potrošnje vode došlo do ugrožavanja vodosnabdijevanja, te je u cilju održivosti i stabilnosti vodosnabdijevanja, neophodno vodu za piće koristiti namjenski i racionalno.

 

U skladu sa članom 31. Zakona o vodama ( Sl. novine Kantona Sarajevo br.18/10 i 44/22) i članom 8. i 69. Stav 1. Tačka g) Uredbe o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda ( Sl. novine Kantona Sarajevo br. 22/16 ), JKP “Komunalac” d.o.o. Hadžići d o n o s i:

 

PRIVREMENE MJERE POTROŠNJE PITKE VODE

- Zabranjuje se svako punjenje i pranje bazena; zalijevanje bašta; voćnjaka; poljoprivrednog zemljišta i ostalih zelenih površina; pranje automobile i radnih mašina; dvorišta; tepiha i slično, kao i potrošnja vode veća od 8m3 (osam kubika) po jednom članu.

 

Komunalni Inspektor će uz pomoć radnika JKP “Komunalac” d.o.o Hadžići zaduženih za kontrolu potrošnje vode vršiti nadzor provođenja mjera, te će se protiv korisnika koji se ne budu pridržavali navoda iz ovog obavještenja primjeniti zakonom predviđene mjere, kao i mjera isključenja sa vodovodnog sistema.

 

Kontakt telefon za prijeve onih korisnika koji se ne pridržavaju navedenih mjera 033 420 346.

UPRAVA PREDUZEĆA