• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići o privremenom korištenju javnih površina

Služba za privredu, finansije i inspekcijski nadzor Općine Hadžići uputila je saopštenje za javnost u kojem podsjećaju pravne i fizičke osobe, koje privremeno zauzimaju javne površine za obavljanje svojih djelatnosti, da su dužni podnijeti Zahtjev za izdavanje odobrenja za korištenje javne površine u Službi za prostorno uređenje, urbanizam i građenje Općine Hadžići (Hadželi 114, prizemlje, soba broj 6).

U proteklom periodu komunalna inspekcija i policija evidentirali su povećan broj osoba sa područja drugih općina koje vrše nelegalnu prodaju na ulicama Hadžića.

Ističe se kako su korisnici javnih površina dužni pribaviti Zahtjev za izdavanje odobrenja za korištenje javne površine, s utvrđenim razdobljem korištenja i pridržavati ga se, te da su po isteku roka dužni ukloniti sadržaj s javne površine.

Komunalni inspektori će od 21. do 27. jula 2024. godine vršiti intenzivne inspekcijske nadzore u predmetima privremenog zauzimanja javnih površina, a osobe koje se zateknu bez odobrenja bit će zakonski sankcionisane.