• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići uz porodicu Delija

U noći sa ponedjeljka na utorak u Mjesnoj zajednici Binježevo u kući porodice Delija došlo je do eksplozije plina. Smrtno je stradao naš sugrađanin Mirza Delija rođen 1996. godine. Njegov otac Hamdo Delija zadobio je teške tjelesne povrede i ljekari se trenutno bore za njegov život. Majka Aida je zadobila lakše tjelesne povrede i van životne je opasnosti.

Mjesto nesreće danas su posjetili načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović. Razgovarali su sa glavnim inspektorom koji vodi istragu ovog nesretnog slučaja. Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina.

Načelnik Ejubović je obavio i telefonski razgovor sa majkom nastradalog mladića Aidom Delija.

“Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, je sada najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Općini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći. Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovat ćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je to moguće, podijelimo bol”, kazao je Ejubović.