• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Deklaracija Općinskog vijeća Hadžići: Admir Mujanović proglašen osobom štetnom po ugled Općine Hadžići i personom non grata u javnom i društvenom životu Općine Hadžići

Općinsko vijeće Hadžići je na 27. sjednici održanoj 28.12.2023. godine usvojilo Deklaraciju kojom se Admir Mujanović iz Hadžića proglašava osobom štetnom po ugled Općine Hadžići i personom non grata u javnom i društvenom životu Općine Hadžići.

Admir Mujanović je prema saznanjima devedesetih godina prošlog stoljeća otišao iz svoje matične države Crne Gore u Njemačku, a potom poslije završetka rata u našoj domovini, na nepoznat način došao u Bosnu i Hercegovinu gdje je na sumnjiv način stekao državljanstvo.

Admir Mujanović je u proteklom periodu, zloupotrebljavajući pravo na slobodu govora i štampe i slobodu mišljenja u svojim istupima, a naročito putem interneta na društvenim mrežama i portalima sumnjive registracije, sa svojih brojnih profila, izmišljajući laži i potvore sa ciljem izazivanja smutnje i razdora, oklevetao gotovo sve institucije, javne ustanove i pravna lica sa područja općine Hadžići i zaposlene u njima, kao i brojne građane općine Hadžići.

Sve ovo je lahko dokazati i pronaći na internetu. Na taj način je grubo kršio osnovno ljudsko pravo na dostojanstven i miran život i neuznemiravanje.

Admir Mujanović je nezaposlena osoba, a ima poprilično bogat imovinski karton i to kuće, stanove, poslovne prostore, račune kod više komercijalnih banaka na kojima su značajna finansijska sredstva. Ne nudeći nikakav dokaz i podatak o porijeklu svoje ogromne imovine, Admir Mujanović istovremeno sumnjiči za nezakonite radnje sve gore pobrojane institucije, javne ustanove i pravna lica sa područja općine Hadžići i zaposlene u njima kao i na stotine građana općine Hadžići.

Prema saznanjima Admir Mujanović nije na zakonom propisan način završio niti srednju školu niti fakultet, a javno se predstavlja kao pravnik te dovodi u sumnju način sticanja stručnih kvalifikacija kao i nostrifikacije diplome na Univerzitetu u Sarajevu ukoliko je ista nostrifikovana.

O svemu gore navedenom svoju riječ će dati nadležni istražni i pravosudni organi ove države.

Naša je ustavna i zakonska obaveza da zaštitimo ljudska prava i osnovne slobode naših građana od uznemiravanja, ugrožavanja i povređivanja od strane bilo kojeg pojedinca ili grupe pojedinaca.

Pozivamo građane Općine Hadžići da s oprezom i povećanom pažnjom primaju informacije koje im plasira Admir Mujanović zbog moguće zloupotrebe i loših namjera s njegove strane.

Zbog svega navedenog Admir Mujanović se proglašava personom non grata u Općini Hadžići te je njegovo pojavljivanje u javnom i društvenom životu Općine Hadžići nepoželjno.

Deklaraciju preuzmite OVDJE.

 

Predsjedavajući

Općinskog vijeća Hadžići

Almin Bašić