• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova trećeg ciklusa studija i troškova specijalizacije iz zdravstvenih oblasti

Općinski načelnik putem Službe za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Hadžići objavljuje Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova trećeg ciklusa studija i troškova specijalizacije iz zdravstvenih oblasti.

U Budžetu Općine Hadžići za 2023. godinu za ovu namjenu planirana su sredstva u visini od 20.000,00 KM. Iznos sredstava koji studentu trećeg ciklusa studija ili specijalizantu može biti odobren na ime troškova je do 3.500,00 KM.

Pravo na dodjelu sredstava imaju studenti trećeg ciklusa studija i specijalizanti iz zdravstvenih oblasti kojima je odobrena specijalizacija na lični zahtjev i koji ispunjavaju sljedeće uslove: da su državljani Bosne i Hercegovine,da imaju prebivalište na području općine Hažići, da su tokom drugog ciklusa studija, odnosno prije odobrenja specijalizacije u trajanju od najmanje tri godina imali prebivalište na području općine Hadžići, da su studenti trećeg ciklusa studija na jednom od univerziteta u Kantonu Sarajevo, odnosno specijalizanti u jednoj od zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, da su prvi put upisani na odgovarajuću godinu trećeg ciklusa studija (da ne obnavljaju godinu), da nisu stipendisti drugog organa, fonda ili institucije te da studenti/specijalizanti sami snose troškove studiranja/specijalizacije.

Prijava na javni poziv se podnosi na prijavnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici ili na oficijelnoj web stranici Općine Hadžići www.hadzici.ba.

Krajnji rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 22.11.2023. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati. Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Općini Hadžići, kancelarija br. 102 ili putem telefona 033 475 906.

Tekst javnog poziva sa detaljnim uputstvima preuzmite OVDJE.

Prijavni list za sufinansiranje trećeg ciklusa studija i troškova sepcijalizacije iz zdravstvenih oblasti na lični zahtjev preuzmite OVDJE.

Izjavu za studente trećeg ciklusa studija preuzmite OVDJE.

Izjavu za specijalizante trećeg ciklusa studija preuzmite OVDJE.

Pravilnik o sufinansiranju troškova trećeg ciklusa studija i troškova specijalizacije iz zdravstvenih oblasti preuzmite OVDJE.