• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Šehić: Poginule policajce ne smijemo zaboraviti

U Hadžićima je jučer nizom aktivnosti obilježen 6. april - dan sjećanja na sve šehide, poginule i umrle pripadnike MUP-a Republike Bosne i Hercegovine. U prostorijama Policijske uprave Hadžići položeno je cvijeće ispred spomen-ploče sa imenima 45 poginulih policajaca tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992-1995.

„Imali smo puno šehida i poginulih boraca u sastavu policije. Dug prema tim ljudima ne smijemo i nećemo nikada zaboraviti. Pripadnici sastava policije sa ovih terena dali su živote u presudnim bitkama za opstanak naroda, rame uz rame sa drugim pripadnicima OS BiH. Mi smo jedini u Kantonu Sarajevo koji ovaj 6. april obilježavamo kao dan sjećanja na poginule pripadnike MUP-a RBiH i bez obzira što smo sami mi ćemo to nastaviti i u buduće“, kazao je predjednik Udruženja Nihad Šehić.

Cvijeće je položeno i na Centralnom spomen-obilježju ispred zgrade Općine Hadžići, a za porodice poginulih u Islamskom centru Hadžići organizovan je iftar.

Ovaj događaj obilježava se od 2008. godine, a organizuju ga Udruženje “Veterani policije SJB Hadžići” Hadžići i Općina Hadžići.