• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Do 100 KM subvencije za kupovinu udžbenika osnovcima od I do IV razreda

 

S ciljem unaprjeđenja odgojno-obrazovnog procesa i pružanja podrške učenicima i roditeljima, Općinski načelnik Hamdo Ejubović uz podršku parlamentarne većine Općinskog vijeća Hadžići donio je odluku da subvencionira kupovinu udžbenika za svakog učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u iznosu do 100 KM.

Pravo na subvenciju će ostvariti svaki učenik čija se porodica ili staratelj prijavi za istu. O načinu prijave i ostvarivanja subvencije javnost će biti uskoro obaviještena putem web stranice Općine Hadžići www.hadzici.ba, web stranica i oglasnih ploča osnovnih škola.

Odluka je rezultat i današnjeg sastanka predstavnika Općine, direktora osnovnih škola sa područja općine Hadžići i Vijeća roditelja.

Roditelje, koji su već izvršili kupovinu udžbenika pozivamo da sačuvaju fisikalne račune, kako bi mogli ostvariti pravo na subvenciju.

Općina Hadžići će ostati ustrajna na putu pomaganja obrazovanja, obrazovnih institucija i roditelja. Podjela ruksaka i školskog pribora svim prvačićima bit će upriličena 1. septembra na školskim svečanostima. Ovu praksu Općina Hadžići baštini od 2013. godine. U proteklim godinama Općina Hadžići je u projekte poboljšanja uslova odgojno-obrazovnih institucija na području općine Hadžići uložila višemilionske iznose koje bi bi bilo teško pobrojati, a koji su itekako vidljivi.

Nadamo se da će u narednom periodu biti više koordinacije između Ministarstva odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo i općina kako ne bi dolazilo do zbunjivanja građana, stvaranja mučnih situacija kod roditelja i djece.