• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Izbori 2022: Prijavite se na vrijeme za glasanje putem mobilnog tima

Pozivaju se građani da dostave podatke o osobama koje su zbog starosti, bolesti ili invaliditeta vezani za svoje domove, a koji bi putem mobilnog tima željeli glasati na predstojećim Općim izborima zakazanim za 02.10.2022. godine.

 

Općinska izborna komisija Hadžići obavještava građane da je u cilju pripreme i provođenja Općih izbora 02.10.2022. godine i izrade Izvoda iz konačnog Centralnog biračkog spiska za birače koji su vezani za svoje domove, zbog starosti, bolesti ili invaliditeta, uputila zahtjev za dostavu podataka o navedenim osobama JU Kantonalni centar za socijalni rad - Služba socijalne zaštite općine Hadžići, kako bi na osnovu dostavljenih podataka, te izražene volje ovih birača da na dan izbora glasaju u svojim domovima (što se utvrđuje izjavom birača), mogla sačiniti gore navedeni Izvod.

Također, pored navedene izjave birača da želi na dan izbora da glasa u svom domu, potrebno je dostaviti i medicinsku dokumentaciju, koja će zajedno sa izjavom biti sastavni dio dokumentacije koja će se proslijediti Centralnoj izbornoj komisiji BiH u cilju obrazloženja potrebe glasanja birača putem mobilnog tima.

Podaci koji se dostavljaju su: ime, prezime, ime oca, JMBG, broj lične karte, puna adresa prebivališta, odnosno boravišta za raseljena lica, broj telefona i medicinska dokumentacija.

Predmetni podaci mogu se dostaviti na adresu Općinske izborne komisije Hadžići, putem pisarnice Općine Hadžići (Općinska izborna komisija Hadžići - ulica: Hadželi 114, 71240 Hadžići) ili sceniranu na mail: izborna@hadzici.ba, najkasnije do 24.08.2022. godine do 16,00 sati.

 

Bez svih traženih podataka nećemo biti u mogućnosti izvršiti potrebne radnje provjere i sačinjavanja Izvoda iz konačnog Centralnog biračkog spiska za birače koji su vezani za svoje domove, zbog starosti, bolesti ili invaliditeta, a shodno tome navedena lica neće moći ostvariti biračko pravo putem mobilnog tima, nego isključivo putem redovnog biračkog mjesta, poručuju iz Općinske izborne komisije Hadžići.

 

 

Izjavu za glasanje putem mobilnog tima preuzmite OVDJE.