• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Drugi najbolji rezultat Općine Hadžići u posljednjih 10 godina

Općinsko vijeće Hadžići je na današnjoj 13. redovnoj sjednici usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Hadžići za 2021. godinu. Planirani budžet je iznosio 15,8 miliona KM dok je izvršeno 16,7 miliona KM. Ovo je drugi najbolje ostvareni rezultat u posljednjih 10 godina.

„ U postratnom periodu Općina je ostvarila drugi najbolji rezultat po uspješnosti i realizaciji. Rekord još uvijek drži 2019. godina kada smo realizovali preko 18 miliona KM. U 2021. godini se na kapitalne projekte utrošilo 7,7 miliona KM. Domaćinski se odnosilo prema rashodima. Ostvarili smo višak prihoda nad rashodima u iznosu od 3.499.363,74 KM koji ćemo prenijeti u budžet 2022. godine“, kazao je pomoćnik načelnika za finansije Eldar Proha.

Nakon provedene konkursne procedure vijećnici su izabrali i dva člana Općinske izborne komisije, a to su Almin Tufo i Irma Ibrica. Oni će zajedno sa Duranom Bandićem, Eldarom Prohom i Enidom Sadiković u narednih sedam godina činiti tim Općinske izborne komisije.

Usvojena je i Odluka o visini komunalnih taksi na području Općine Hadžići te Informacija o aktivnostima Podružnice „Elektrodistribucije Sarajevo“ sa Planom ulaganja u elektroenergetske objekte za 2022. godinu. Informacija o aktivnostima Uprave za šumarstvo Kantona Sarajevo na području općine Hadžići za 2021. godinu nije dobila pozitivno mišljenje Općinskog vijeća.

Sjednicom je predsjedavao Almin Bašić, a prisustvovalo je 27 vijećnika.