• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Održano općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz predmeta matematika

Takmičenje iz matematike je održano po rasporedu u četvrtak 03. marta 2022. u OŠ ''6. mart'' u Hadžićima sa početkom u 9.00 sati. Takmičenje je bilo pojedinačno, a takmičili su se učenici VII, VIII i IX razreda, po tri učenika iz svakog razreda škola učesnica.

Nakon dva i po sata rada učenika, komisija koju imenuje Ministarstvo KS, je pregledala radove i sumirala rezultate, a potom su proglašeni rezultati, te uručene diplome i novčane nagrade učenicima za osvojeni plasman.

Najviše uspjeha kod VII-ih razreda imala je učenica OŠ ''9.maj'' iz Pazarića Rizvo Neila koja je osvojila prvo mjesto sa 43 boda. Drugo, odnosno trće mjesto zauzeli su učenici OŠ ''6.mart'' iz Hadžića, i to: Madžak Džejlana drugo mjesto sa osvojena 33 boda, a Džafić Emina treće mjesto sa 29 bodova. U ukupnom zbiru bodova po školama najuspješnija je OŠ ''6.mart'' Hadžići sa 81 bodom, druga OŠ ''9.maj'' Pazarić sa 61 osvojenim bodom, treća je OŠ''Hadžići'' Hadžići sa 56 bodova, četvrta OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin (7b), dok OŠ ''Zaim Kolar'' iz Trnova-Dejčići nije imala predstavnika u kategoriji VII razreda.

Prvo mjesto kod VIII-ih razreda zauzeo je učenik iz OŠ ''9.maj'' Pazarić, Kabulović Bakir ( 66 bod.), drugo mjesto je zauzeo učenik Bašić Faris iz OŠ ''6.mart'' Hadžići (66 bod.), a treće mjesto je zauzela učenica OŠ ''Hadžići'' Elezović Aida (50 bod.). U ukupnom plasmanu VIII-ih razreda najbolja je bila OŠ ''Hadžići'' Hadžići sa ukupno osvojenim 121 bodom, drugo mjesto je osvojila OŠ ''9.maj'' Pazarić (119 b), treće mjesto OŠ ''6.mart'' Hadžići (85 b), četvrto mjesto OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin (28 b), a OŠ ''Zaim Kolar'' iz Trnova-Dejčići sa dva takmičara u kategoriji VIII razreda je zauzela peto mjesto (16 bod.).

Kod IX-ih razreda najbolji je bio učenik Šehović Adnan (I mjesto 25 b) iz OŠ ''Hadžići'', druga je bila učenica Horman Farah (18 b) iz OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin, a treće mjesto su djelili učenici Hasić Belma iz OŠ ''6.mart'' iz Hadžića, odnosno Alihodžić Adnan iz OŠ ''Hadžići'' Hadžići (12 bod.) . Po osvojenom ukupnom broju bodova u ovom razredu prvo mjesto je zauzela OŠ ''Hadžići'' Hadžići sa 38 osvojenih bodova, druga je bila OŠ ''6.mart'' iz Hadžića (19 b), treća OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' iz Tarčina (20 b), četvrta OŠ ''9.maj'' iz Pazarića (7 b), dok je OŠ ''Zaim Kolar'' iz Trnova sa jednim predstavnikom osvojila 1 bod. Za učenike i sve učesnike u takmičenju obezbjeđeni su sokovi, sendviči i voće.