• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Hadžići: Održana javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu

U prisustvu predstavnika mjesnih zajednica, nevladinog sektora, udruženja građana i vijećnika Općinskog vijeća, sinoć je održana javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu za regionalni centar Hadžići. Javna rasprava održana je u atriju Osnove škole “6. mart” Hadžići.

Pomoćnik načelnika Općine Hadžići za finansije gospodin Eldar Proha je u uvodnom izlaganju istakao važnost racionalnog i razumnog planiranja u ovoj godini s obzirom na očekivanja koja se odnose na otežano punjenje budžeta zbog ekonomskih posljedica koje je je izazvala pandemija koronaviursa.

Na raspravi , nakon pitanja, prisutni su dobili i dodatna pojašnjenja od strane pomoćnika načelnika, a sve s ciljem da građani svojim prijedlozima, primjedbama i sugestijama učestvuju u donošenju budžeta za 2022. godinu poštujući zakonske procedure.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Hadžići je na 10. redovnoj sjednici održanoj 11.11.2021. godine utvrdilo Nacrt Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu u iznosu od 12,9 miliona KM. Nacrt je u proceduri javne rasprave do 10.12.2021. godine.

Općinski načelnik će pripremiti i blagovremeno dostaviti Općinskom vijeću na razmatranje Prijedlog Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu i Izvještaj o provedenoj javnoj raspravi, vodeći računa o prijedlozima, mišljenjima i sugestijama iznesenim na javnoj raspravi, a u okviru mogućih raspoloživih prihoda.

Mišljenja, prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt možete dostaviti Općinskom načelniku, putem Službe za privredu, finansije i inspekcijski nadzor do 10.12.2021. godine, putem pošte ili lično na adresu:

Općina Hadžići, ul. Hadželi 114, 71240 Hadžići, ili putem e-mail-a: ohadzici@bih.net.ba, ili finansije@hadzici.ba.