• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Održan seminar “Pisanje prijedloga projekata sa posebnim osvrtom na EU fondove”

U organizaciji Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj, a uz administrativnu podršku Udruženja “Futuro” jučer je u Hadžićima održan seminar na temu ,,Pisanje prijedloga projekata, sa posebnim osvrtom na EU fondove" na kojem je učestvovalo 40 članova iz oba udruženja.

Predavač seminara bila je doktor ekonomskih nauka Anita Šimundža, koja je učesnicima približila ovu temu na veoma zanimljiv i edukativan način te im dala podstrek za nove aktivnosti i pisanje vlastitih projekata.

Ovaj događaj je jako važan tim prije što je na jednom mjestu okupio najranjivije kategorije našeg društva osobe sa invaliditetom, samohrane majke i mlade. Seminar je realizovan u okviru projekta “Znanje je moć” kojeg je Općina Hadžići finansirala kroz projekte mladih sa 2.500 KM.

Valja spomenuti i caffe Festina Lente u ulici Zlatnih ljiljana na broju 19 jer su ustupili prostor i bili sjajni domaćini učesnicima seminara. Članovi Udruženja ,,Blažuj" održali su i sjednicu na kojoj su doneseni novi zaključci i odluke.

Zahvaljujemo se Općini Hadžići na podršci koju su nam pružili i nadamo se uspješnoj saradnji i u budućnosti.