• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Izbori za Savjete MZ 2021: Održano javno žrijebanje za redoslijed kandidata na glasačkom listiću

U povodu predstojećih izbora za Savjete mjesnih zajednica na području općine Hadžići koji će se održati 25. septembra 2021. godine jučer je u zgradi Općine održano javno žrijebanje ovjerenih političkih subjekata, predstavnika mjesnih zajednica i predstavnika građana za redoslijed liste kandidata na glasačkom listiću za pomenute izbore.

„Nakon poziva za podnošenje prijedloga liste kandidata za članove Savjeta mjesnih zajednica i kandidata za članove biračkog odbora i posmatrače uslijedilo je i ovo javno žrijebanje. Općinska izborna komisija je obavezna da ovjerenim političkim subjektima, koji su učestvovali u žrijebanju, dostavi akt o imenovanju članova biračkih odbora koji sadrži ime i prezime predsjednika biračkog odbora, članova biračkih odbora, naziv i šifru ovjerenog političkog subjekta čiji su oni predstavnici, broj i lokaciju biračkog mjesta, obrazloženje na koji način je izvršeno imenovanje i pouku o pravnom lijeku.

Dakle radi se o nekim prvim koracima u organizaciji i proveđenju izbora za Savjete mjesnih zajednica. U svakom slučaju pozivam građane da se odazovu u što većem broju za ove izbore te da izaberu najbolje kandidate koji će najbolje artikulisati interese njihove mjesne zajednice“, kazao je predsjednik OIK-a Eldar Proha.

Općinska izborna komisija Hadžići, nakon potvrđivanja listi kandidata i provedenog žrijebanja, oglašava Zbirnu listu kandidata za izbor članova savjeta mjesnih zajednica koji će se održati u subotu, 25. septembra 2021. godine u periodu od 08:00 do 18:00 sati. Listu možete pogledati ovdje.