• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od jakog vjetra

S obzirom da je Federalni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak 28. decembar 2020. godine za vremenski interval od 12:00 do 24:00 sata za područje većeg dijela Bosne i Hercegovine izdao NARANDŽASTO UPOZORENJE za olujne udare vjetra (juga), čiji se udari procjenjuju između 60 i 80 km/h, lokalno oko/iznad 90 km/h, upozoravamo sva pravna i fizička lica na području Kantona Sarajevo da ODMAH u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

 

 

Posebno apelujemo na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova objekata, građevinskih skela isl. i time ugroziti sigurnost prolaznika.

 

Također, apelujemo sugrađanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli usljed jakog vjetra ugroziti sigurnost prolaznika te da ne parkiraju svoja vozila u blizni velikih stabala.

 

Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi iste bile spremne da u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja reaguju na najavljene jake udare vjetra na području svojih općina.

 

Kantonalna uprava CZ

Jasmin Terović