• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Lokalni izbori 2020: Poziv za dodjelu mjesta političkim subjektima u biračkim odborima

Općinska izborna komisija Hadžići poziva političke subjekte ovjerene za učešće na lokalnim izborima, 15.11.2020. godine u osnovnoj izbornoj jedinici 130A - Hadžići da prisustvuju dodjeli mjesta u biračkim odborima za lokalne izbore 2020. godine.

Dodjela mjesta političkim subjektima u biračkim odborima će se održati u srijedu 16.09.2020. godine u 10,00 sati u Sali Općinskog vijeća Hadžići (zgrada Općine Hadžići, Hadželi 114, II sprat), kojom prilikom će Vam biti uručen primjerak obrasca SG-1 (izjava predloženog člana biračkog odbora/mobilnog tima, svojeručno potpisana od strane predloženog kandidata za člana biračkog odbora i ovjerena pečatom i potpisom ovlaštenog lica političkog subjekta i Tabela 1. - Lista ovjerenih političkih subjekata za osnovnu izbornu jedinicu 130A Hadžići. Također nakon postupka dodjele mjesta u biračkim odborima uručiti će Vam se i TABELA BROJ 2. – Pregled konačne dodjele mjesta u biračkim odborima.

Obavještavamo Vas da ste dužni dostaviti prijedloge za članove biračkih odbora i njihove zamjenike prema rezultatima dodjele mjesta najkasnije u roku od sedam dana nakon dodjele mjesta u biračkim odborima, tj. do 23. septembra 2020. godine putem propisanog SG-1 obrasca.

Napominjemo da navedeni obrazac mogu potpisati ovlaštena lica ispred političkog subjekta za kontakt sa Centralnom izbornom komisijom BiH.

Također, napominjemo da prilikom predaje SG-1 obrazaca dužni ste predati i obrazac deponiranih potpisa ovlaštenih predstavnika političke stranke, koalicije i liste nezavisnih kandidata za podnošenje prigovora i žalbi za izbore na adresu ul. Hadželi 114. 71240 Hadžići (Centar za birački spisak, soba broj 201).

Poziv pogledajte ovdje.

Predsjednik OIK Hadžići

Eldar Proha