• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

“Komunalac” opremljen novom cisternom za pitku vodu

Kantonalna uprava civilne zaštite KS kupila je i dodijelila po jednu autocisternu za pitku vodu općinama Hadžići i Trnovo. U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice KUCZ na Stupu danas je izvršena primopredaja vozila, u prisustvu direktora KUCZ Jasmina Terovića, načelnika Općine Hadžići Hamde Ejubovića, te predstavnika preduzeća kojima su vozila data na upravljanje i raspolaganje.

Vozila su multifunkcionalna, opremljena spremnikom vode zapremine 8000 litara, sa ugrađenim mlaznicama kao i centrifugalnom pumpom zbog čega se mogu koristiti i za druge potrebe poput pranja ulica i kao ispomoć vatrogasnim jedinicama u slučaju većih požara. Načelnik Ejubović je kazao da će dodijeljeno vozilo Općina Hadžići dati na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" Hadžići.

“Ovo vozilo će nam trebati u poboljšanju vodosnabdijevanja u onim dijelovima općine gdje ljeti dolazi do manjka izdašnosti planinskih vrela. Tako da će ova cisterna biti angažovana skoro pa tri mjeseca bez prekida u dopunjavanju tih sistema sa pitkom vodom. Zahvaljujem se rukovodstvu Kantonalne uprave civilne zaštite koja je razumjela naše zahtjeve”, istakao je Ejubović.

Navedene autocisterne za vodu, Uprava je nabavila na osnovu odluka Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, po procedurama propisanim Zakonom o javnim nabavkama. Za tu nabavku utrošeno je 379.080,00 KM sa PDV-om.