• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Održana 36. sjednica Općinskog vijeća Hadžići

Pod predsjedavanjem Mirze Mušanovića danas je u Multimedijalnoj sali Hadžići održana 36. sjednica Općinskog vijeća Hadžići. Sjednici je prisustvovalo 24 vijećnika. Na dnevnom redu je bilo 14 tačaka.

Jednoglasno je usvojena Odluka Centralne izborne komisije BiH o prestanku mandata vijećniku Saveza za bolju budućnost - Fahrudin Radončić u Općinskom vijeću Hadžići Šehić Zlatanu i dodjeli mandata sljedećem kvalificiranom kandidatu sa liste istog političkog subjekta Isić Eldinu. Vijećnici su usvojili informacije o stanju u oblasti bespravne gradnje na području općine Hadžići, o stanju poljoprivrede, o stanju sporta, o ostvarivanju dječije zaštite i zaštite civilnih žrtava rata te o ostvarivanju socijalne zaštite.

Informacija o radu KJKP „GRAS“ d.o.o. Sarajevo na području općine Hadžići za 2019. godinu nije usvojena. Usvojene su i odluke o pristuapnju izradi planova parcelacije stambenih naselja, Vilovac I, Olimpik I, Olimpik II, Olimpik IV i Mokrine.

Današnja 36. sjednica Općinskog vijeća održana je uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera propisanih u naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Sjednici su prisustvovali zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Eldar Čomor, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem te v.d direktor KJKP „GRAS“ Almir Ahmetspahić.