• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići dodjelila poljoprivrednicima mehanizaciju vrijednu 177.000 KM

Na osnovu provednog Javnog poziva za subvencioniranje i dodjelu poljoprivredne mehanizacije na području općine Hadžići te kreiranja liste odabranih korisnika koji su ispunili uslove, Općina Hadžići je danas dodijelila 25 motokultivatora i 19 motokopačica sa dodatnom opremom za 44 poljoprivrednika ukupne vrijednosti 177.000 KM.

Primopredaja je izvršena na stadionu FK Radnik. Podijeljeno je 10 motokultivatora snage 10 KS, 15 motokultivatora snage 7 KS i 19 motokopačica.

„Cilj nam je da podjelom poljoprivredne mehanizacije pomognemo poljoprivredna gazdinstva na našoj općini, ali i da drugima pokažemo da treba da se vratimo svojim imanjima, njivama i baščama. Obradom svojih imanja prije svega ćemo svojim porodicama obezbijediti zdravu hranu, a oni koji žele malo više truda mogu proizvoditi i veće količine i plasirati ih na domaće tržište. Dakle pomogli smo one koje je najviše pogodila ekonomska kriza izazvana pandemijom i pokazali smo drugima kako treba da se ponašamo u vremenu krize“, poručio je načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

Poljoprivrednu mehanizaciju je isporučilo preduzeće "ITC" iz Zenice.