Posjeta načelnika Općine Hadžići

Sa željom da obraduje korisnike i sazna što više o novim realiziranim projektima, našu Ustanovu je posjetio načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović sa pomoćnikom Izetom Korom i savjetnikom za informisanje Adnanom Čolom.

Zavod_Pazaric_2017

Kako je naglasio načelnik Ejubović, saradnja sa JU Zavodom Pazarić je uvijek bila značajna za Općinu Hadžići, s obzirom da je i cilj lokalne zajednice u skladu sa mogućnostima stvarati što bolje uslove života ljudima sa poteškoćama u razvoju.

Zavod_Pazaric_2017_1

-Iako Ustanova nije u nadležnosti Općine, uvijek smo tu da u skladu sa mogućnostima pomognemo Zavodu, te i u budućnosti bit ćemo podrška ljudima koji ovdje žive, i koji trebaju pomoć svih nas. Općina će omogućiti kvalitetniju putnu komunikaciju u novom naselju Ramići, kao i završetak radova na kanalizaciji za zadovoljavanje potreba obje lokacije Ustanove, Resnika i Ramića, jer znamo da je to jedan od većih problema koje mi možemo riješiti- naglasio je Ejubović.

Zavod_Pazaric_2017_8

Direktor JU Zavoda Pazarić zahvalio se na ugodnoj posjeti, dosadašnjoj podršci, te spremnosti Općine na čelu sa načelnikom, da i u budućnosti budu dijelom razvojnih projekata Ustanove.

-JU Zavod Pazarić zbrinjava 340 ljudi sa poteškoćama u razvoju i učešće lokalne zajednice u stvaranju boljih uvjeta života je veoma bitno. Zajedno i u narednom periodu možemo učiniti više za bolje uvjete življenja korisnika, pa i rada uposlenika Zavoda-pojasnio je Ćerimagić.

Zavod_Pazaric_2017_14

Gosti iz Općine su obišli lokaciju Resnik, te novootvoreno naselje Ramići II gdje su nedavno useljene kuće u kojima je toplinu doma pronašlo 44 korisnika Ustanove. Ovom prilikom načelnik Ejubović je obradovao korisnike uručivši 340 slatkih poklona.

Zavod_Pazaric_2017_22

Općina Hadžići je obezbijedila finansijsku podršku za opremanjem namještajem najvećeg objekta sa 10 apartmana u ovom naselju. Zahvaljujući finansiranju Općine Hadžići u JU Zavodu Pazarić pokrenuta je prije deceniju i stolarska radionica, koja je napravila krevete i ugradbene plakare spavaćih soba u novosagrađenim objektima.

(Sabina Čajić, PR JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić)

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0