Poljoprivrednicima dodijeljeno 10 visoko steonih junica

U zgradi Općine Hadžići danas je potpisan ugovor između 10 korisnika, Općine Hadžići i nevladine organizacije Muslim Aid Sarajevo o dodjeli 10 visoko steonih junica.  Projekat sufinansiraju Općina Hadžići 45%, Muslim Aid 45% i krajnji korisnik sa 10% od nabavne cijene junice. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 55.000 KM. Pravo na učešće u Projektu imale su nezaposlene osobe sa područja općine Hadžići koje nemaju stoke, a imaju vlastito poljoprivredno zemljište u površini od pet dunuma ili zemljište uzeto u zakup. Ova grla, kupljena su od povratničke populacije u Odžaku, a stručnu pomoć Općini je prilikom odabira pružio Rizvo Dženan, dr.vet.med. Veterinarska ambulanta Hadžići.

Junice_2018_4 Junice_2018_11

–  Prije svega čestitam korisnicima i želim da se zahvalim Općini Hadžići i načelniku na ovom projektu. Muslim Aid je  već uspješno realizovao tri projekta na području  Hadžića, dva u sferi plasteničke proizvodnje i jedan projekat podizanja malinjaka. Općina Hadžić je spremna, voljna i ima kapacitete da uspješno realizuje ovakve poslove. Ovaj put smo se odlučili za dodjelu 10 visoko steonih, kvalitenih junica porijeklom iz BiH. Moram se zahvaliti i vašem veterinaru Dženanu Rizvi koji je pružio stručnu pomoć pri odabiru. Već sutra kreće isporuka grla na vaše kućne adrese. Projekat monitoringa traje dvije ili tri godine, kazao je Admir Hodžić predstavnik organizacije Muslim Aid Sarajevo.

Junice_2018_13 Junice_2018_14 Picture1

Općinski načelnik Hamdo Ejubović je na današnjem potpisivanju ugovra čestitao krajnjim korisnicima te naglasio da će naši domaćini imati višestruke koristi od ovog projekta.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0