Pazarić: Regulacija korita rijeke Zujevine na dužini od 920 metara

Zbog višegodišnjeg problema plavljenja i nanošenja materijalne štete na poljoprivrednim dobrima i stambenim objektima građana naselja Pazarić, započeli su radovi na čišćenju riječnog korita rijeke Zujevine.

Bahko_Zujevina_2019_13

Radnici preduzeća OD “Pogled” Hadžići trenutno vrše prokresivanje, rezanje stabala i vađenje panjeva, produbljuju i proširuju riječno korito od magistralnog puta M-17 prema centru Paziraća ukupne dužine 920 metara.

Bahko_Zujevina_2019_14

Ove aktivnosti odvijaju se na osnovu Sporazuma sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i podataka Kantonalne uprave civilne zaštite i Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Hadžići.

Bahko_Zujevina_2019_4

Sporazumom je naloženo poduzimanje mjera da bi se spriječilo plavljenje predmetnog područja, dok se ne postigne trajno riješenje regulacije rijeke Zujevine. Još jednom apelujemo na vlasnike parcela koje graniče sa rijekom Zujevinom da će se određene aktivnosti vršiti preko njihovih posjeda, a sve u cilju sprečavanja budućih plavljenja, uz obavezu vraćanja parcele u prvobitno stanje ili naknadu učinjene štete.

Bahko_Zujevina_2019_3 Bahko_Zujevina_2019_7

Ovom prilikom molimo građane za strpljenje i razumjevanje do okončanja predviđenih radova. Radove sufinansira i Općina Novo Sarajevo.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0