Osnovna škola „6. mart“: Zamjena krova i postavljanje fasade

Zamjenom starog salonitnog krova, postavljanjem toplotne fasade i zamjenom dijela vanjske stolarije nastavljen je projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Osnovnoj školi „6. mart“ Hadžići.

OS_6_mart_faada_2019
Radove finansiraju Općina Hadžići i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Izvođač radova je firma Inter-Com d.o.o Zenica.
Općina Hadžići i Ministarstvo obrazovanja su u decembru 2018. godine potpisali sporazum o finansiranju i sufinansiranju ovih poslova. Radovi će koštati 300.000 KM. Nešto ranije u ovoj godini, zamijenjena je stolarija na jugoistočnoj i jugozapadnoj strani objekta te stubišni portali. Ukupna vrijednost tih radova iznosila je 210.000 KM. 

OS_6_mart_faada_2019_1
Općina Hadžići ni ovaj put nije propustila priliku da inicira ili finansira sve projekte koji se odnose na poboljšanje uslova rada u našim obrazovno-odgojnim ustanovama.

OS_6_mart_faada_2019_5

U Osnovoj školi „6. mart“ finansirana je izgradnja zaštitne ograde oko dvorišta škole, rekonstrukcija sportskog terena i tribina stadiona, rekonstrukcija kanalizacione mreže, sanacija prostora atrija škole, zamjena vanjske stolarije, kupovina razglasa za atrij škole, kupovina instrumenata i opremanje kabineta muzičke škole, rekonstrukcija fiskulturne sale i izgradnja dodatne manje itd.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0