Kroz Centar za liječenje i rehabilitaciju Suhodol prošlo 300 korisnika

Općinski načelnik Hamdo Ejubović sa svojim pomoćnicima i saradnicima posjetio je danas novu lokaciju Centra za liječenje i rehabilitaciju Suhodol. Udruženje Centar Savremenih Inicijativa u okviru kojeg egzistira i Centar za liječenje i rehabilitaciju Suhodol već 13 godina ulaže velike napore u projekte i programe vezane za rehabilitaciju, resocijalizaciju i prevenciju ovisnosti među mladima u našoj zajednici.

_ADO5204 _ADO5216 _ADO5230

– Mi kao lokalna zajednica podržavali smo ovaj projekat od samog početka. Krenulo se, bukvalno sa livade, da bi danas imali jedan moderan kompleks koji služi svrsi za koju je i namjenjen. Nadam se da će naša omladina koja je u jednoj fazi života krenula pogrešnim putem i upala u pakao droge kroz ovaj centar naći svoj mir, izliječiti se i kao normalni građani vratiti se svojim porodicama i zajednici, kazao je Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

 

Centar za liječenje i rehabilitaciju pruža besplatne usluge boravka i učešće u terapijskim aktivnostima pod budnim okom medicinskog osoblja, vaspitača i psihologa.Terapije su individualne i grupne sa tematskim radionicma, vjerskom poukom. Značajna terapijska metoda je i radna terapija. Važno je napomenuti da se od svog formiranja Centar finansira isključivo donacijama određenog broja privrednika kao i dobrovoljnim prilozima i volonterskim radom njegovih članova.

_ADO5234 _ADO5252 _ADO5282

–  Ovo je jedan dobar primjer saradnje nevladinog sektora i vladinih struktura.  Zahvaljujemo se svim opštinama Kantona Sarajevo, svim ministarstvima, a posebno Općini Hadžići na čelu sa nčelnikom Ejubovićem. Naš program predviđa tri godine. Godinu dana su korisnici u ovome centru, a dvije godine su u klubu za resocijalizaciju. Za 13 godina oko 300  osoba je prošlo kroz Centar. Rehabilitovano je njih 100. Kapacitet je 30 osoba, ali naše mogućnosti su rad sa 20 štićenika koliko ih je danas u Centru. Tu su momci iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, istakao je Omer Softić predsjednik Udruženja “Centar Savremenih Inicijativa”.

Općinskom načeliniku i Općini Hadžići prilikom današnje posjete uručena je zahvalnica za saradnju i podršku Centra za liječenje i rehabilitaciju.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0